Erezee wandeling

Deze wandeling start aan het touristisch infopunt van Aisne – Erezee, waar je ook het startpunt hebt voor een treinrit door de natuur en een treinmuseum. Je hebt hier gratis parking aan het gebouw zelf. De ligging is juist aan een rond punt met een opvallend kunstwerk in het midden.

Aan dit rond punt neem je de eerste afslag links (aangeduid door bruin bordje cosmos) en blijft hier verdergaan aan rechterzijde. Niet het wandelpad nemen dat midden de twee linkse afritten ligt.

Na enkele tientallen meters neem je dan de bosweg aan de rechterkant, aangeduid met een blauw vierkantje, dat verder de hele route zal aangeven.

Na een tijdje kom je terug op de weg en even later moet je naar rechts (op asfalt) en dan links aanhouden op een bosweg, na een eerste keer de L’Aisne overgestoken te hebben. De wandeling volgt deze bosweg en na een houten brugje (passerelle du Brigadier) moet je naar links, waar je terug op de weg komt, waarna je rechts afslaat.

Een beetje verder moet je de weg oversteken en vlak langs een drankenwinkel een bosweg nemen (aangeduid blauw vierkantje). Vanaf hier volg je de stijgende weg, waarna je in een weidelandschap terecht komt.

Je wandelt verder tot je aan een splitsing komt, waar je de rechtse weg volgt om dan even later aan een kruispunt alweer naar rechts te gaan. De wandelroute is steeds aangeduid door het blauwe vierkantje. Aan een volgend kruispunt ga je rechtdoor. Verder maakt de weg een bocht naar links en moet je, onmiddellijk na een uitkijkpost, naar rechts een smal paadje op, aangegeven door het blauw vierkantje op een boom.

Dit dalende bosweggetje volgen tot aan een geasfalteerde weg waar je naar links afslaat. Later moet je deze weg weer langs rechts verlaten op een dalende bosweg. Deze weg ligt onmiddellijk tegenover een splitsing welke de oprit vormt van zalmkwekerij Mosan. De dalende weg loopt langs de kwekerij. Na een houten brug gaat de wandeling nu stijgend het bos in.

Aan de volgende splitsing moet je naar rechts. Deze soms smalle weg volgen tot aan een splitsing waar je scherp naar links moet. Nu rechtdoor blijven volgen (kruispunten negeren) tot je aan een splitsing (y-vormig) komt waar je links aanhoudt. Deze weg blijf je volgen tot je op een asfaltweg uitkomt welke je naar rechts opgaat.

De wandeltocht gaat nu verder tot aan het eerste gebouw, dan naar rechts en even later de asfaltweg verlaten aan de rechterzijde. Deze wandeling loopt nu door weiden en bos tot je aan een elektriciteitsmast naar links moet en weer op een asfaltweg uitkomt. Deze blijf je nu volgen tot je aan de eerste gebouwen komt, waar je schuin rechts dalend de weg verlaat tot je weer op een asfaltweg uitkomt.
Hier ga je naar rechts Erezee in en kun je aan de hoofdweg naar rechts, waar je weer aan het startpunt van de wandelroute uitkomt.

Ofwel ga je rechtdoor de blauwe vierkantjes volgend waarna je na een lange asfaltweg scherp naar rechts moet en via een bosweg terug naar het startpunt gaat.