Heisterberg (Hestreux) wandeling (9 kilometer)

0
Wandelroute ter plaatse op infobord

De wandeling is ongeveer 9 kilometer en bestaat volledig uit verharde wegen en is te doen met kinderwagen en zelfs rolstoel (met begeleider voor steilere stukken).

Wanneer je komende van Eupen de N68 volgt richting Baraque Michel en Malmedy dan kom je, na de laatste huizen achter je gelaten te hebben, het Hertogenwoud binnen. Vanaf hier (verkeersbord met Eupen doorstreept) is het nog ongeveer een vijf kilometer tot je het plaatsje Hestreux (Heisterberg) bereikt. Dit bestaat enkel uit twee boswachtershuizen midden in het Hertogenwoud. Hier kan je parkeerplaats vinden in het begin van de bosweg recht tegenover het tweede boswachtershuis. Het is ook hier dat de wandeling begint.

voorbeeld wegwijzer

Je volgt de weg zonder rekening te houden met zijwegen (groene ruitjes volgen – zie foto) tot je na iets meer dan een kilometer een brug (Pont de Bergscheid) bereikt en de rivier de Soor oversteekt.

Een goede vijftig meter na de brug moet je rechts afslaan en je volgt nu de Soor stroomopwaarts door het bos.

Vier kilometer verder bereik je een schuilhut (Hasebusch), daar moet je naar rechts en steek je de Soor een tweede maal over (Pont de Hasebusch)

Ongeveer 100 meter na deze brug sla je weer rechts af en de Soor ligt nu aan je rechterhand. Je blijft steeds de hoofdweg volgen zonder rekening te houden met de zijwegen.

Na ongeveer een twee kilometer wandel je een beekje over (Fossé de Eupen – Eupense sloot) en je blijft de weg volgen tot aan een blokhut van de boswachterij. Niet ver voorbij de blokhut staat het Croix des Alliés 1914-1918.

Direkt erna moet je weer naar rechts (groene ruitjes volgen) waarna je aan het volgende kruispunt naar links moet en je op het vertrekpunt aankomt.

Heisterberg wandeling