Le Parc du Marquenterre

Het natuurpark (geopend in 1973) is gelegen aan de Baie de Somme. Het park is een erkend beschermd natuurgebied, welk deel uitmaakt van een reeks natuurparken die als stopplaats / broedplaats gebruikt wordt door trekvogels en waar uiteraard ook veel europese watervogels hun thuis vinden.

Voor 1973 begon de geschiedenis van dit park eigenlijk als een poging om ook in Frankrijk tulpen en hyacinten te kweken. Hiertoe werd in 1950 een Nederlandse fima aangetrokken om een 200 hectare groot poldergebied (op de zee gewonnen land) te maken. Na tien jaar lukte het om de eerste tulpen en hyacinten te oogsten, maar de concurrentie uit Nederland weerhield het domein ervan om rendabel te worden. In 1970 werd de activiteit dan ook gestaakt.

Michel Jeanson, de eigenaar van de grond, begon toen, na de vaststelling dat zeer veel soorten vogels aanwezig waren, het gebied om te vormen naar het beeld van het Zwin in België en Slimbridge in Groot-Brittannië.

Pas in 1994 verkreeg het gebied de status van natuur reservaat.

« van 53 »

In het park zijn drie wandelroutes voorzien, waarvan de kortste 45 minuten wandelen omvat en de langste 2 uur of meer.

Daarenboven is er ook een 2 uur durende tocht in koets met gids in het natte gedeelte van het park. Deze is echter enkel na reservering beschikbaar.

Het park geeft een mooie mix tussen wandelen in de natuur op makkelijk begaanbare wegen en het spotten van veel verschillende vogels.

Als je in de buurt bent is een bezoek aan dit park een aanrader.