Réserve Ornithologique

Het vogelreservaat (Baie de Somme – Grand-Laviers in Frankrijk) is gelegen op een oude industriële site welke volledig werd herbeplant en leefbaar gemaakt voor vogels.

Er is ruime gratis parking voorzien juist naast de ingang, alsook een picknick ruimte. Er is geen voorziening om maaltijden te kopen. De inkom bedraagt 8 euro voor volwassenen, 4 euro voor 8-16 jarigen en gratis voor jonger dan 8 jaar.
(Vermelde prijzen van toepassing op dag van ons bezoek 23/04/2019.)

Het terrein omvat 40 hectare waarin drie wandelroutes voorgesteld worden. De korte duurt ongeveer 45 minuten, de gemiddelde 1hr30 en de lange 2hr30. De duur hangt natuurlijk ook af hoeveel tijd er wordt besteed aan het nemen van foto’s en het rondkijken (eventueel met verrekijker) aan de speciaal daartoe geplaatste uitkijkpunten.

« van 39 »

Het park is gevormd door putten waarvan vijvers gemaakt zijn en waar omheen dijken liggen. De wandeling situeert zich rondom deze dijken, waarin op strategische plaatsen uitkijkpunten zijn gemaakt. Deze bestaan ofwel uit een houten wand, met uitsparingen waardoor de vogels geobserveerd kunnen worden; ofwel uit een hut van waaruit men de vogels kan zien. In de vijvers bevinden zich eveneens verschillende eilanden waarop de vogels kunnen broeden. Rondom bevinden zich ook verschillende planten en bomen waar de vogels beschutting kunnen vinden.

« van 11 »

Ook andere fauna en flora komen hier aan bod.