Botanische tuin van Dublin

0

Zeer grote en mooie plantentuin door ons bezocht tijdens een citytrip in Dublin op 8 augustus 2019. Het park bestaat uit een grote tuin en enkele serres.

We kunnen dit park dan ook van harte aanbevelen, wanneer je in Dublin bent.
Je kan hier makkelijk een hele dag wandelen en van de rust genieten. Spijtig dat het zo ver van ons huis verwijderd is, zo niet zouden we hier meermaals heengaan.

hoofdserre in tuin

In de tuin krijgen we veel bomen en planten te zien, waarvan enkele zeer vreemd gevormde exemplaren. Overal staan naamplaatjes bij, tot en met enkele speciale soorten rotsgesteente.

vreemde boom

Tussen de verschillende gedeelten in het park vind je grotere en kleinere makkelijk begaanbare wegen, allen omringd door verschillende planten en bloemen, de meesten met naambordje, wanneer ze vlak naast de wandelweg staan.

In het park bevinden zich ook enkele kunstwerken, enkele grotere open ruimten met aangelegde tuintjes, alsook veel zitbankjes om rustig van de natuur te genieten.

We treffen ook zeer veel eekhoorntjes aan in de botanische tuin.

« van 7 »

Binnenin de serres vinden we een grote verscheidenheid aan van bloemen en planten. Ook hier overal naamplaatjes en bordjes met uitleg.

« van 124 »