Dierentuin Le Monde Sauvage

Dierentuin Le Monde Sauvage

Het betreft hier een vrij groot park, waarvan weliswaar de helft ongeveer bedoeld is om met de wagen te bezoeken. Dit is wel een minpunt. In dit gedeelte bevond zich rondom de dieren een constante file voertuigen. 

Het park werd door ons bezocht op 25 mei 2017. Zelf hebben we enkel het wandelgedeelte bezocht. Dit wandelgedeelte is vergelijkbaar met Planckendael, maar onze voorkeur gaat uit naar het park Planckendael.

Wel zitten hier dieren die je elders niet hebt zoals de witte wolf, witte neushoorn, oerang oetang en enkele andere, alsook beren en de ijsbeer. De meeste dieren hebben een redelijk groot verblijf (er is hier geen gebrek aan plaats, midden in de Ardennen) en er is ook een binnenverblijf waar vogels loszitten (sommige slechts even). De Papegaaien namelijk waar een show mee gedaan wordt zitten elk in kleinere kooien binnen dit gebouw en kunnen dus slechts af en toe vrij rondvliegen.

De dieren in het auto gedeelte kun je ook vanuit het wandelgedeelte  zien, weliswaar de meeste van grotere afstand dan wanneer je er echt tussen zou zitten (zebra’s, …). De giraffen en olifant kon je echter ook goed vanuit het wandelgedeelte zien. Het olifantenverblijf en neushoornverblijf lijken me in Planckendael wel veel leuker voor de dieren zelf.

Zie je de stroom auto’s op de achtergrond ? Zo gaat het in de zomer de hele tijd. Op moment van deze foto was het pas mei !!