Marineland Frankrijk

Marineland (Antibes Frankrijk)

Dierentuin bezocht op 16 mei 2018.

Hieronder de beoordeling van het bezoek:

Over Marineland in Frankrijk, nabij Nice, kunnen we heel kort zijn: veel te duur, dieren zitten te klein.

De inkom bedraagt 39 euro voor een volwassene en dit enkel voor het hoofdpark. Voor elk nevenparkje, zoals een klein minigolfterein voor kinderen moet bijbetaald worden en deze zijn dan nog niet altijd open. In het park zelf heb je vooral winkeltjes en restaurants. Slechts enkele dieren. Wat zeehonden en -leeuwen, pinguïns, schildpadden, haaien, ijsberen, orca’s en dolfijnen. Er worden shows gegeven bij de zeehonden en -leeuwen, orca’s en dolfijnen. De meeste dieren zitten in kooien of zwembaden die te klein zijn en/of te saai, enkel de dolfijnen zitten vrij ruim. Na een show krijgen deze elk een bal als bezigheidstherapie. En dit was het enige goede moment omdat de speelse dieren de bal tot bij de voorbijgangers konden gooien welke ze dan weer terug gooiden en zodoende interactie met mensen hadden waar ze hopelijk zelf plezier in hadden.

Bij de zeeleeuwen was een dier gekwetst, gebeten door een andere zeeleeuw. Dit is mogelijks door frustratie wegens plaatsgebrek. Drie grote zeeleeuwen in een ruimte waar met moeite 1 enkel dier min of meer ruimte heeft om zich redelijk goed te voelen.

Ook de orca’s zaten volgens mij niet echt ruim, de totale oppervlakte was misschien wel redelijk, maar onderverdeeld in meerdere kleinere baden, waarvan twee slechts van redelijk formaat. De grootste orca (enorm dier trouwens) had een gebogen rugvin, vooral voor deze waren de baden toch aan de kleine kant.

Bij de dolfijnen en haaien kan je ook persoonlijk een bezoekje brengen, dit na nog eens 70 tot 90 eurootjes per persoon neer te tellen. Wat die dieren daar zelf van vinden is hier niet belangrijk.

Kortom als er dierenactivisten zijn die enerzijds de juiste afmetingen kennen van hoe groot een dierenverblijf dient te zijn en wat er zich in het dierenverblijf moet bevinden om deze dieren een thuisgevoel te geven, gelieve dan eens te checken of dit park wel helemaal in orde is.
Anderzijds ook over de shows en de persoonlijke bezoekjes heb ik mijn twijfels. Enkel de zeehonden en dolfijnen leken de show enigszins als een leuk spel te zien.

Aan alle anderen kan ik slechts zeggen; je kan je geld beter in een bezoekje aan een ander dierenpark spenderen waar de dieren ruimer en rustiger zitten.

Hier had ik echt het gevoel dat alles commercieel was. Wat in andere dierenparken niet het geval is.

Ik heb marineland bezocht op 16 mei 2018. De beschrijving hierboven betreft mijn eigen mening en kan bij anderen natuurlijk verschillen.