Wandeling “fietsen tussen bomen” Pijnveld

Oranje route Pijnveldbos door ons gewandeld op 9 september 2021.

Vertrekpunt is de parking gelegen in de Kiefhoekstraat te Hechtel-Eksel, van waar je kan kiezen uit drie wandelingen in het domeinbos van Pijnveld.

kaartje met routes
oranje wandelroute

De rode is meer dan 10 kilometer lang; de blauwe rond drie kilometer. Wijzelf hebben voor de oranje wandelroute gekozen, welke ons ook langs de nieuwe fietsattractie brengt “fietsen door de bomen“.

In het hele bos zijn ook borden met dieren te vinden welke je kan aantreffen in het domein. Telkens staat er ook een houten voorbeeld in de buurt. Goed kijken, want sommige zitten in de bomen.

« van 11 »

Startpunt van elke wandeling (of toch waar ze alle drie samenkomen) is een open terrein met speeltuigen voor de kinderen en enkele picknicktafels.

Elke route staat goed aangegeven met gekleurde bordjes. Er bevinden zich tevens fietsroutes met knooppunten in het domein.

start wandelroute
wandelroute wegwijzers
open weide met doorgang naar bos

Het is een hele mooie wandeling met goed begaanbare paden, welke afwisselend breder worden of slingerend tussen de bomen van het bos liggen.

Onderweg kom je dan aan de fietsattractie “fietsen door de bomen” welke je al fietsend of in ons geval wandelend, steeds hoger tussen de bomen voert. Waarna je weer afdaalt en de eigenlijke wandelroute kunt hervatten.

De attractie ligt niet op de route zelf, maar erlangs. Dus best goed kijken waar de wandeling verdergaat.

Onderweg kan je veel planten en dieren, vooral vogels, ontdekken.

In ons geval zeer veel paddenstoelen en vogeltjes, waaronder zelfs een zwarte specht. Was moeilijk om deze op foto te krijgen omdat hij nogal verstoppertje speelde. Je kan hem hieronder in de volgende galerij vinden.

« van 34 »